Find sports-butikker på Frederiksberg

3 gode løberuter på Frederiksberg, du kan løbe, når det er mørkt

Har du svært ved at nå din løbetur, når du kommer hjem fra arbejde, fordi det allerede er ved at blive mørkt, og du helst ikke vil løbe i parker i tusmørket? Der findes faktisk flere oplyste ruter på Frederiksberg, hvor der både er lys og mennesker, så du kan løbe, selv på de mørkeste efterårsdage.

1. Søndermarken

En af de mest populære løberuter i mørke på Frederiksberg er Søndermarken. Turen er ikke lang, kun 2,5 km, men til gengæld er der lys om aftenen. Søndermarken ligger lige ved siden af Frederiksberg Have. Den blev anlagt i 1730’erne, men er i flere omgange blevet renoveret. Sidst i 2011, hvor der blev anlagt en interaktiv løberute med digitale lysfunktioner og markeringer ved hver 100 meter, så du nemt kan holde øje med, hvor langt du løber. Den interaktive løberute gør samtidig, at du kan holde øje med din hastighed i løbet af turen, så du kan slå din egen rekord.

Sammen med løberuten finder du også flere aktivitetspladser, så du kan slå din løbetur sammen med styrketræning. Parken har åbent 24 timer i døgnet, men bryder du dig ikke om at løbe i mørket, er Søndermarken et godt bud til de mørkere eftermiddage, hvor du stadig er sikker på at møde andre løbere i parken.

2. Rundt om søerne

En anden god rute, hvor du kan være sikker på, at der er andre mennesker eller liv tæt på, er søerne rundt. Det gode ved denne rute er, at du kan løbe ruten på nærmest alle tidspunkter, og der vil stadig være mennesker, biler og cyklister omkring dig. Det meste af ruten er oplyst. Der er kun en lille stykke mellem Planetariet og Gyldenløvsgade på Vester Søgade-siden. Her har du dog mulighed for at løbe på fortovet på vejen ved siden af, hvis du synes, det bliver for mørkt.

Det gode ved denne rute er, at du selv kan bestemme, om du tager en, to, tre, fire eller fem søer. Start ved Planetariet, hvor du kan parkere din cykel, og løb rundt. En sø rundt er ca. 1,3, km, to søer ca. 2 km, tre søer ca. 3,5 km, fire søer ca. 5 km og alle fem søer er ca. 6,6 km.

3. Løb rundt om Frederiksberg Have og Søndermarken

Den tredje rute er til dig, der helst vil løbe på vejene, når det er mørkt. Ruten går rundt om både Søndermarken og Frederiksberg Have på de større veje, hvor der er biler, cyklister og lys. Her kan du være sikker på ikke at løbe alene.

Start din rute ved indgangen til Frederiksberg Have. Løb ned af Pile Allé og Valby Langgade, drej på ad Bag Søndermarken og fortsæt op ad Søndre Fasanvej. Drej ind ad Porcelænshaven og videre ud på Smallegade. Løb ned ad Frederiksberg Bredgade, Storm Pedersens Vej og videre ud på Allégade igen. Så har du fået en god løbetur på 4 km med både lys og mennesker.

Mangler du løbesko eller reflekser til løbe i mørket? I Frederiksberg Centret på Falkoner Allé ligger to sportsbutikker med et stort udvalg af løbetøj og løbesko – ja, her er basalt set, alt du har brug for til sport og fritid. Her kan du også få taget en løbetest, hvis du endnu ikke har fået de rigtige par løbesko.