kaffegrums

Kaffegrums er også nyttig!

Vi drikker kaffe til daglig og i rigelige mængder, men har du tænkt over, hvad kaffen ellers kan bruges til ud over at være vores allesammens foretrukken drikkelse.  Når bønnerne er knust, vandet hældt på, kaffen brygget, den varme kaffe drukket, er der kun grums tilbage. Vidste du, at du kunne bruge kaffegrumsen, der er tilbage, til rigtig mange ting? Kaffegrums er nemlig meget nyttig og burde ikke bare ende i skraldspanden. Her i bloggen kan du få gode råd til, hvad du kan bruge kaffegrums til.

Du har måske hørt om, at man kan spå med kaffegrumsen, som er tilbage i koppen, efter kaffen er drukket. Ud over at være et populært redskab til spådom, kan kaffegrumsen være til mere nytte. Her kommer gode idéer til, hvad kaffegrums er god til:

  • God gødning: Kaffegrums er en rigtig fin gødning til dine grønsager, urter og blomster. Læg kaffegrums rundt om dine planter, og dine planter vil få gode næring fra kaffegrumsen. Derudover elsker regnorme kaffegrumsen særlig meget, og regnorme giver til gengæld et godt jordmiljø til dine planter. 
  • Holder dræbersnegle og gulerodsfluen væk: Ud over at kaffegrumsen er en god gødning, så holder den også dræbersnegle væk. Du kan med fordel også lægge kaffegrums rundt om dine gulerødder for at forhindre gulerodsfluen i at lægge æg. Dermed holder du dine grønsager sunde med kaffegrums. 
  • Holder myrer væk: Kaffegrums er også et godt middel mod myrer. Hvis du har problemer med myrer (især om sommeren) i dit hjem, kan du med fordel drysse kaffegrums langs terrassen, vieduskammerne eller mellem fliserne, så kommer myrerne ikke forbi dit hus.
  • God som rengøringsmiddel: Du kan bruge kaffegrums til at skrubbe din beskidte køkkenvask med. Som resultatet vil din vask blive skinnende ren, som hvis det var rengjort med skuremiddel.
  • God til rengøring af hænderne: Du kan bruge kaffegrums til at fjerne genstridigt snavs fra fingrene, som for eksempel oliepletter. Kaffegrumsen er også særlig god til at fjerne fiskelugt på fingrene,  når du har rørt ved rå fisk, og lugten ikke vil forsvinde. Den kan også fjerne lugten af løg og hvidløg. Så gnid bare hænderne grundigt med kaffegrums og vask af bagefter.
  • God til behandling af tørre hud: Kaffegrums er en rigtig god skrubbe og hjælper på tørre og ru hænder og fødder. Du kan skrubbe dine hænder med kaffegrumsen og dine fødder i forbindelse med et fodbad.  
  • God til ansigtspleje: Kaffegrums kan bruges som en ansigtsmaske. Du kan blande lidt kaffegrums og lidt creme sammen og gnide det ind i dit ansigt. Derefter skal du lade det sidde på huden og virke et stykke tid. Skyl efter med lunken vand. Det vil fjerne alle de døde hudceller og gøre din hud dejlig blød.

Hvis du leder efter en god kvalitetskaffe, kan du gå ind på www.merrild.com og læse mere.