undergulv

Undgå fugt og skimmelsvamp

Har du også problemer med fugt og skimmelsvamp i hjemmet? Så læs med her, hvor vi giver dig gode råd til, hvordan du undgår den altødelæggende og sundhedsskadelige svamp. Psst! Din pengepung vil også få det bedre.

Hvad er fugt og skimmelsvamp?

Det er ikke unormalt at have for meget fugt inden for. Det skyldes, at menneskelig aktiviteter simpelthen danner fugt. Det gælder madlavning, søvn, badning og meget andet. Det kan også skyldes andre forhold.

Fugt er netop skimmelsvampens bedste ven. Det betyder, at har du et fugtigt hjem, vil skimmelsvampen typisk også følge med. Og skimmelsvamp spreder sig desværre med lynets hast.

For at undgå skimmelsvamp må du derfor være særligt opmærksom på fugt i din bolig. Og det giver vi dig nogle gode råd til herunder, så du kan få et hjem, der ikke virker tiltrækkende på den sundhedsskadelige og altødelæggende skimmelsvamp.

Sådan undgår du fugt

Når først skimmelsvampen har indtaget boligen, kan den ødelægge vægge, loft, gulv, ting mv. Derfor er det uhyre vigtigt at forhindre dette i at ske – både for dit helbreds skyld, men absolut også for din pengepung.

Det er vigtigt at lufte ud hver dag. Det sænker luftfugtigheden, hvilket mindsker sandsynligheden for skimmelsvamp. Der er også vigtigt at holde det varmt i rummet. Hvis der er for koldt, dannes der også fugt, som kan medføre skimmelsvamp.

Derudover er det enormt vigtigt med optimal isolering. Dette er et særligt vigtigt punkt, fordi det foregår i fundamentet. Det betyder, at du kan lufte ud og holde en stabil temperatur, men alligevel have et fugtigt miljø, da varmen siver ud grundet den dårlige isolering.

Optimal isolering

Optimal isolering betyder, at der ikke er luftbroer i isoleringen, hvor varmen siver ud. Samtidig skal der ikke være indgang til, at kulden kan trænge ind. Hvis dette forekommer, kan det være svært at undgå fugt og skimmelsvamp.

En yderst brugbar form for isolering er EPS beton. Denne form for isolering er flydende, hvorfor den kan nå helt ud til rørene og kanterne. Det betyder, at du undgår disse luftbroer i isoleringen.

Det er nemt at få EPS isolering i eksempelvis sit gulv. Det ligger simpelthen som et undergulv, som sørger for at holde varmen inde i boligen og kulden ude. På den måde bliver det lettere at holde en stabil temperatur i hjemmet og dermed undgå fugt og skimmelsvamp.