Coaching?

Coaching er på meget kort tid med utroligt udbredt i Danmark. Coaching er defineret som en professionel samtale, hvor coachen opholder sig objektivt og styre samtalen i mål ved at stille åbne spørgsmål.

Hvem kan coache?

Som grundregel kan alle være coach, det skyldes at der ikke er nogen decideret titel/uddannelse du skal have/tage for at være coach. Du vil typisk blive coach ved at tage kurser i det du vælger at fokusere på. f.eks. livstil, forretning, udviklings osv.

Hvordan foregår coaching?

Coaching foregår typisk som et møde mellem coach og kunden, det kan varer alt fra 30 min til flere timer. Mødet kan foregå elektronisk, via telefon eller ved fremmøde. Det mest brugte er at man mødes med sin coach, da det give både kunden og coachen en bedre forståelse for målet. Det er coachens arbejde at styre samtalen, dette gør coachen typisk ved at stille åbne spørgsmål, og ikke være dømmende men forholde sig neutralt til hvad kunder fortæller.

Hvem bliver coachet?

Professionel coaching anvendes af helt almindelige og overordnet velfungerende mennesker, der ønsker at udvikle sig på et eller flere arbejds- eller livsområder. Coaching anvendes både af privatpersoner/par og i stadig højere grad i virksomheder, hvor medarbejdere/ledere eller teams coaches på konkrete problemstillinger eller opgaver. Det er coachens ansvar at vurdere om en person er egnet til et coachingforløb eller vil kunne få bedre støtte et andet sted.

Hvorfor blive coachet?

For kunden er et coachingforløb ofte en stræben efter at få mere energi og forbedre resultater. Forudsætningen for dette er viljen til forandring, modet til at være ærlig og en god kemi med coachen. Nogle bruger coaching kontinuerligt og andre vælger at opsøge en coach når de har en konkret problemstilling, en dårlig vane de vil kvitte eller en vigtig beslutning de skal træffe.

Hvad koster coaching?

Coaching koster fra 600-2000 kr/t . Når du som kunde har haft en indledende snak med en coach og klarlagt omfanget af et samarbejde, vil du typisk blive præsenteret for en samlet pris. Det er også udbredt med rabatordninger, klippekort osv, så spørg den enkelte coach. Prisen variere meget fra coach til coach, det vigtigste er at du føler dig tryg ved din coach, og ikke føler at du får noget ud af det og ikke bare se pengene forsvinde fra kontoen.