Har kvinder bryster på hjernen?

Mange kvinder mener, at mænd kun har bryster og måske især silikonebryster på hjernen. Men hvad render kvinder selv rundt og tænker på?

kvinde-hjerneDette spørgsmål er stillet af mange mænd igennem tiden og svaret er tilsyndelandende stadig ikke blevet besvaret. De seneste par år er der dukket mange sjove tegninger op på nettet og sociale medier, hvor stereotyper om mænd og kvinde hjerner sammenlignes.

Det sjove i disse tegninger er basalt at der ofte er en lille sandhed i dem (funny because it’s true), oven i det er stereotyper ofte sjove, fordi vi kan se og selv og vores omgangskreds i dem. Typisk er det noget med, at mænd kun tænker på øl, fodbold og bryster, imens følelser og intelligens kun er repræsenteret ved forsvindende små dele af hjernen. Kvinder tænker på kun sko, shopping og tale i telefon med deres veninder.

Men hvad tænker kvinder?

Ifølge en undersøgelse, omtalt på videnskab.dk, har mænd en fysisk større hjerne end kvinder. Den mandlige hjerne vejer nemlig i gennemsnit 1400 gram, mens den kvindelige hjerne i gennemsnit vejer 1250 gram. Det store (og sjove) spørgsmål, er så tilbage; hvad bruger mænd de ekstra 150 gram hjerne på? Dette giver undersøgelsen ikke noget svar på. Det findes helt sikkert en masse mænd (og kvinder) og kunne få en masse sjov ud af hvad mænd bruger og ikke bruger de ekstra gram hjerne på.

Evig diskussion

Den evige diskussion fortsætter uden tvivl i en evighed; hvem er klogest mænd eller kvinder? Et svar som altid vil være farvet af hvilket køn man spørger. Vi lader denne artikel slutte hvor den startede – uden svar og ikke meget klogere på om kvinder virkelig også har bryster på hjernen…?