Undervognsbehandling uden hovedpine

De fleste mennesker får ondt i hovedet, ved tanken om rust på bilen. Derfor,  søger flere hjælp hos de danske undervogncentre . Selvom bilens garanti(hvis det er en ny bil) dækker for rustangreb, så dækker den ikke for overflade rust. Det kan du selv gøre noget ved. Du kan få din bil behandlet hos et af de mange undervogncentre, og få en rustgaranti i op til 20 år. Husk dog lige, at læse det med småt først!

rustRust er bilens kræftsygdom. Hvis ikke det bliver behandlet i tide, så bliver det kun værre med tiden. Når rusten først har fået fat, kan den være svær at slippe af med igen. Derfor, så spare du dig selv for en kæmpe regning og en stor hovedpine. Optimalt set, så er det bedst at få behandlet din bil mens den stadig er ny!

Undervognsbehandling imod rust

Ved at få din bil behandlet imod rust, så slipper du for frygten for rust gennem vinterhalvåret. Når vejene begynder at blive sprøjtet med salt, så skal der ikke meget til før bilen begynder at ruste. Hvis du vil være på den helt sikre side, så skal du også huske at få din bil vasket med jævne mellemrum i hele vinterhalvåret. Sådan er du med til at forebygge store rustskader, og undgår også, at undervognsbehandlingen tager skade af vejsalten.

Når en bil skal undervognbehandles imod rust, skal den typisk gennem følgende stadier:

 1. Interiøret afdækkes.
 2. Afmontering af hjul og inderskærme.
 3. Afdækning af skivebremser.
 4. Højtrykrensning af bilens undervogn.
 5. Tørring af bilens undervogn.
 6. Påføring af en evt. lakbeskyttelse.
 7. Borring af huller til undervognsbehandlingen.
 8. Sprøjtning af bilens hulrum.
 9. Kontrol af undervognsbehandlingen.
 10. Montering af gummipropper i udboringerne.
 11. Rengøring og vask af bilen.
 12. Udstedelse af rustbeskyttelses certifikat.

Hvis det hele er udført korrekt, så er bilen beskyttet i mange år. Nogen værksteder anbefaler en jævnlig opfølgning af rustbehandlingen. Således bevar bilen sin beskyttelse i flere år. Hvis du søger et kvalitets værksted, så kan du på internettet kan søge efter undervogncentre, som er godkendte og testet af FDM. Det er med til at højne din sikkerhed for kvalitet. Det kan nemlig hurtigt gå hen og blive ekstremt dyrt, hvis behandlingen bliver lavet forkert.

Vi håber, at du har fået en nogenlunde ide om, hvordan en undervognsbehandling forløber sig og hvordan du kan forlænge din bils levetid. Det mest optimale ville være, at få lavet undervognsbehandlingen når bilen er ny, da belægningen derved får bedre vilkår for at beskytte bilen imod rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *