lånetermer

Hvordan finder du rundt i lånetermerne?

Du er sikkert stødt på en række forskellige lånetermer, såsom kviklån, SMS-lån, forbrugslån osv.. Men hvad dækker disse lånetermer egentlig over? Er der overhovedet forskel på dem? Få styr på definitionerne lige her!

Kært barn har mange navne

De gængse lånetermer som kviklån, forbrugslån, mobillån, minilån mv. er alle synonymer for det samme; et kortfristet lån. Uanset hvilken sammenhæng du hører disse termer i, kan du altså roligt gå ud fra, at de betyder det samme. Men hvad dækker et kortfristet lån egentlig over?

Kortfristet lån er et lån, der optages til et akut behov. Dette er typisk et attraktivt tilbud eller en uforudset udgift. Med andre ord, en udgift som ikke er tilbagevendende. Hvis det er en tilbagevendende udgift er lånebehovet langfristet og her er et kortfristet lån ikke attraktivt. Metaforisk kan det forklares således: Kortfristede lån er som taxakørsel – god til korte distancer, men på de længere, findes der billigere alternativer.

Et kortfristet lån har typisk en løbetid på op til 30 dage. Det vil altså sige, at det er vigtigt at du identificerer dit reelle lånebehov samt at du er ærlig over for dig selv om du reelt har mulighed for at betale lånet tilbage. Du kan typisk låne fra 100 kr. til 10.000 kr., hvilket betyder at der er gode muligheder for, at et kortfristet lån kan dække det behov du måtte have. Det skal her påpeges, at det er vigtigt at du ikke låner mere end du reelt har brug for.

SMS-lån er den de andre ikke vil lege med

Den eneste term, der skiller sig ud fra de andre er SMS-lån. Og så alligevel ikke. SMS-lån bruges nemlig også synonymt med kortfristet lån. Dette skyldes imidlertid at vi er vanemennesker og derved ikke har sluppet denne definition endnu.

Virkeligheden er dog, at SMS-lån er forgængeren til de onlinebaserede lån vi kender idag. Et traditionelt SMS-lån blev, som navnet indikerer, optaget over SMS. De var ikke særlig sikre og renterne var af denne grund tårnhøje. SMS-lånet er dog en uddøende race og næsten ingen udbydere på lånemarkedet tilbyder denne låneform længere.

Dette skyldes, at onlinebaserede lån er langt mere sikre end SMS-lån og det at vi altid er online gør desuden, at SMS-lånets eksistensgrundlag ligger på et tørt sted. Onlinebaserede lån kan ligeså nemt som det traditionelle SMS-lån foretages via din telefon og der er selvsagt ingen grund til at gå på kompromis med sikkerheden ved at udbyde SMS-lån frem for onlinebaserede lån.

Der er således ikke ligeså mange definitioner, som der er lånetermer. Har de skabt forvirring hos dig, kan du bare lægge den fra dig og læne dig tilbage, eftersom du nu ved, at alle lånetermer er synonymt med kortfristede lån.