Skal du have penge tilbage i skat?

Bunke af mønter, der er på vej tilbage fra skat

Matematik og tal har det med at skille befolkningen i to dele: Dem der elsker at rode med det og alle andre som hader komplicerede regnestykker. Ikke desto mindre er det en god måde at lave hjernegymnastik på, hvilket også var grunden til at sudoku slog igennem for nogle år siden. Man kan stadig få sit daglige sudoku-fix i gratisaviserne, som bringer en daglig sudoku.

Uanset om man kan lide tal eller ej, så er man nød til at holde styr på sin økonomi, hvilket indebærer talknuseri. Lige i øjeblikket er der sikkert mange, der venter på at blive ajour i forhold til Skat. Den 2. april får man nemlig udbetalt penge fra Skat, hvis man vel og mærke har penge til gode.

Hvad skal skattepengene bruges til?

Der er selvfølgelig stor forskel på hvor mange penge man får tilbage i skat, hvilket klart påvirker hvilke muligheder man har for at bruge dem. Hvis man hele tiden har vist at man ville få penge tilbage, er det også sandsynligt at man har en ide om, hvad pengene skal bruges til. Til gengæld er der ofte frit spil for alle dem, der ikke var klar over at de skulle have penge tilbage.

Har man fået mange penge tilbage er den klassiske model at bruge dem til en ekstra ferie, for som den gode H.C. Andersen sagde:

“At rejse er at leve”

Sommerferien er måske allerede planlagt, men så er der mulighed for at tage en ekstra ferie, eksempelvis i påsken, eller man kan tyvstarte sommeren med en maj-ferie. Er man typen der er til sol og strand, er der oplagt at tyvstarte sommerens jagt på den brune kulør, ved at tage på solferie i det sene forår, eller tidligt på sommeren.

Opsparing?

Den kedelige, men i mange henseender kloge, model er at bruge pengene på opsparing. Har man fået uventet mange penge tilbage i skat, er det et tegn på at man ikke er så dygtig til at styre sin økonomi, og så kan man nemt risikere at skulle betale penge tilbage næste år, eller i det hele taget løbe ind i uventede omkostninger. Selvom man har nogenlunde styr på sin økonomi, kan der hurtigt opstå situationer, hvor man har brug for ekstra penge, så en opsparing er altid en god ide.

Medmindre man spiller lotto og er heldig, så er det ikke tit at man bare lige får ekstra penge imellem, så når det sker, uanset om det er fra skat eller andre steder, så er det en god mulighed for at bruge penge på noget, man normalt ikke gør. Men hvis ikke pengene skal gå til en opsparing, så brug den på noget fornuftigt i stedet for bare at klatte dem væk, fordi du bliver overivrig.